A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Újra pártpolitikai viták Budapest napján

Gidró Kriszta
1999. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest egyesítésének 126. évfordulója alkalmából tegnap kiosztották a Pro Urbe és a Budapestért díjakat. Előbbi kitüntetést átvehette a Madarász Utcai Gyermekkórház rendelőintézetének kollektívája, Fejes Endre író, Haraszty István szobrászművész, Láng György gasztronómus, Száray Zoltán fővárosi tűzoltóparancsnok, illetve Szőke Ferenc, a Fővárosi Vízművek Rt. vezérigazgatója. A Budapestért díjat huszonöt személynek, illetve kollektívának ítélte oda a közgyűlés. Így kitüntették többek között a Budapesti Bábszínház társulatát, az öttusa-világbajnokság szervezőbizottságát, Sebestyén Márta énekművészt, Pege Aladár nagybőgőművészt, Zsigmond Attilát, a Budapest Galéria főigazgatóját és Török Ádám rockzenészt. A Budapest napja alkalmából megtartott rendkívüli közgyűlésen Demszky Gábor főpolgármester beszédében hangsúlyozta: Pest, Buda és Óbuda egyesítése után harminc esztendővel a főváros azért lehetett az egész régió szellemi, kulturális, gazdasági és politikai középpontja, mert a város és az ország élén egyaránt olyan vezető politikusok álltak, akik ki akarták és ki tudták aknázni a szerencsés lehetőségeket. A főpolgármester kijelentette azt is: Budapest akkor fejlődhet igazán, ha az ország és a város vezetése konstruktívan együttműködik, s ennek kiváló példája a kontinens első föld alatti vasútja, amelyet a kormány és a főváros összefogásával építettek meg annak idején. – Amikor bal- és jobboldali diktatúrák bűnös városként megbélyegezték Budapestet, az egész ország fejlődése is félresiklott – hangoztatta a politikus. A főpolgármester beszédével kapcsolatban a Fidesz-frakció kijelentette: tiltakoznak az ellen, hogy Demszky Gábor Budapest ünnepét pártpoliti-kai viták szintjére süllyeszti. A közgyűlésen egyébként a MIÉP-frakció nem vett részt, mert így kívánt tiltakozni amiatt, hogy a várost irányító SZDSZ és MSZP egyetlen, az ellenzék által jelölt személynek vagy kollektívának sem ítélte oda a rangos díjakat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.