A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Ukáz a kluboknak

1999. 11. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Befejezni a szezont!” – adták ki az ukázt a felek a Magyar Labdarúgó-szövetség és a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga tegnapi közös tanácskozása után. A profinak nevezett magyar futballtársadalmat irányító két szervezet döntése előtt azonban „csak” a játékosokat nem kérdezte meg senki...Mészöly Kálmán, az MHLL elnöke úgy fogalmazott, hogy a klubok megígérték: mindent elkövetnek a halasztások elkerüléséért. Bár a Kispest és a Gázszer FC jelezte, hogy bizonytalan a hét végi összecsapások sorsa, a többi helyszínen, ha nem romlik az idő, játszhatnak a csapatok. A rendezőkluboknak legkésőbb ma délig kell az MLSZ szervezési osztályán jelezniük, ha nem alkalmas játékra a pályájuk. Az őszi találkozók tavaszra halasztásáról Mészöly úgy nyilatkozott, hogy nincs lehetőség júniusi időpontot találni, mert a Magyar Televízióval kötött megállapodás alapján a labdarúgó Európa-bajnokság alatt nem lehet PNB-s mérkőzéseket rendezni. Főként akkor, ha három meccset is játszanak a kontinensbajnokságon, ezért nem lenne arra lehetőség, hogy magyar mérkőzés is képernyőre kerüljön. – A pályák állapota miatt sokkal nagyobb a kár, mint a haszon, anyagilag és szakmailag egyaránt – vélekedett dr. Horváth Gábor, a Hivatásos Labdarúgók Szakszervezetének titkára. – A nézőterek is használhatatlanok, s az sem tisztázott, hogy ki a felelős, ha ilyen talajon sérülnek meg a játékosok? Ha a klubok vállalják a felelősséget, és fedezik az esetleges sérülés miatt kiesett jövedelmeket a játékosoknak, akkor a futballisták biztosan játszanának. Nem kell indokolni, hogy ilyen körülmények között miért fokozott a sérülésveszély, s az sem kizárt, hogy egy pályafutás is kettétörhet. Az ügyvéd nehezményezi, hogy az MLSZ és az MHLL közös határozata előtt senki sem kérdezte meg azokat, akiknek ilyen feltételek között kellene teljesíteniük: a játékosokat és képviselőiket. – Ha továbbra is így kezelik a testületünket, akkor mi változtatunk, de annak igen komoly jelei lesznek. Főleg azok után, hogy kiderült, az MLSZ nincs igaza, amikor nem engedi május 31. után játszani a csapatokat. Az Európai Labdarúgó-szövetség értesítése szerint ez a tilalom csak azokra az országokra vonatkozik, amelyek válogatottjai részt vesznek az Európa-bajnokságon – tette hozzá Horváth Gábor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.