A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Uniós pályázatok

U. G.
1999. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai uniós forrásokról és a pályázatok készítésének módozatairól tartottak tegnap szemináriumot a kis- és középvállalkozások képviselőinek Egerben a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. Mint Sibelka György, az ITDH észak-magyarországi irodavezetője lapunknak elmondta, a kis- és középvállalkozásokhoz még nem jut el megfelelő mértékben az EU-pályázatok kiírása sem. Sajnálatos, hogy azok is, akik értesülnek a pályázatokról, sokszor túlmisztifikálják. Hogyan lehet az EU-pályázatokról értesülni, és azokat megfelelően beadni – erről beszélt Velikovszky László, a Magyar Államkincstár PHARE központi szerződéskötő egység projektmenedzsere. Mint rámutatott, a meghirdetett pályázatkiírások mindenki számára hozzáférhetők az interneten és a versenyközlönyökben. Felhívta a figyelmet, hogy a pályázatokat figyelmesen kell elolvasni és értelmezni. A beadott pályázatok bírálati mechanizmusáról nyomatékosan elmondta, hogy azok részesülnek pályadíjban, akik korrekt anyagot adnak be. Az elsődleges bírálati szempont, hogy konform-e a pályázat, azaz megfelel-e a kiírásnak. Javasolta, hogy minden vállalkozó olyan pályázatot válaszszon, ami a tényleges tevékenységével harmonizál. Több kis- és középvállalkozás vezetője misztifikálja az EU pályázatait, ezért nem is mer szakértő nélkül belekezdeni – mondta Tóth Elemér, a Heves Megyei Vállalkozásfejlesztési Központ igazgatója. Mint hangsúlyozta, a kiírások pályázatbarátok, és ezért kis odafigyeléssel bárki megpróbálhatja elkészíteni. Ha nem sikerül, csak akkor javasolja a szakértő bevonását. A szemináriumon az igazgató gyakorlati bemutatót tartott egy adott pályázat elkészítéséről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.