Üres díszterem

Bálint
1999. 11. 11. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rapcsák András, Hódmezővásárhely polgármestere tegnap reggel még zártöréssel jutott be irodájába a Városházán, de néhány órával később már a nyitott díszterem ajtajának küszöbét sem volt hajlandó átlépni. Ez annál is inkább meglepetést keltett, mert délután három órára ő hívta össze a közgyűlés ülését, amelyen ezúttal egyetlen városatya sem jelent meg. A munkavégzése alól felfüggesztett polgármester lapunknak azzal indokolta az ülésről való távolmaradását, hogy a délelőtt folyamán tudomást szerzett annak a levélnek a tartalmáról, amelyet a Csongrád Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője küldött Novák Imre alpolgármesternek. Az pedig egyebek közt azt tartalmazza, hogy a közgyűlés május 10-én elfogadott határozatával Rapcsák Andrást ismét felfüggesztette állásából. A polgármesternek a testület döntésére vonatkozó keresetlevelét a bíróság első fokon elutasította. Ezek szerint amíg Rapcsák fegyelmi ügyeiben nem hoznak határozatot, addig a főállásban lévő alpolgármester, vagyis Novák Imre helyettesíti a polgármestert. Túri József alpolgármester a tegnapi zártöréssel kapcsolatban a Napi Magyarország tudósítójának úgy nyilatkozott: megdöbbenéssel tapasztalták, hogy a közgyűlés határozatának megfelelően lezárt irodaajtót Rapcsák ismét erőszakkal feltörte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.