A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Vádat is emelnek

1999. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az adóhivatal lezárta a nyomozást Kovács Attila, az MLSZ egykori elnöke, jelenlegi elnökségi tagja ügyében. Az adónyomozók szerint Kovács ügyletei legkevesebb félmilliárd forint kárt okoztak az államnak. Az aktát a jövő héten vádemelési javaslattal az ügyészségre továbbítják. Burillák Attilától, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) szóvivőjétől megtudtuk: az adónyomozók gyanúja szerint Kovács Attila a Canyon Wheel Rt. vezérigazgatójaként jogtalan haszonszerzési céllal negyedmillió forintot igényelt vissza a borsodi APEH-től. Emellett a Kovács Acél Rt. 1996-tól nem tett eleget adófizetési kötelezettségének, így további háromszázmillió forintos kárt okozott az államnak. Ez alól Kovács úgy próbált kibújni, hogy cége több mint 180 millió forint kölcsönt folyósított különböző társaságoknak és magánszemélyeknek, köztük magának is, ami szintén jogellenes.A Kovács Acél Rt. felszámolását követő adóhatósági ellenőrzés során több APEH-igazgatóság is feljelentést tett a cég ellen, majd különösen nagy kárt okozó, áfára elkövetett csalás bűntettére gyanakodva júniusban nyomozás indult az APEH Bűnügyi Igazgatóságán. Szeptember 20-án, többszöri eredménytelen próbálkozás után az adónyomozók átadták Kovács Attilának a gyanú-sítotti idézést, mire Kovács panasszal élt a gyanúsítás ellen. Azt hangoztatta, hogy a terhére róható bűncselekményeket nem követte el. Panaszát a Fővárosi Főügyészség elutasította. Kovács október 21-én újból megjelent a kihallgatáson, ahol többek között arra hivatkozott, hogy 1999 márciusától már fia, ifjabb Kovács Attila volt a részvénytársaság vezérigazgatója. Emiatt elképzelhető, hogy az APEH később a Kovács-fiú ügyében is vádat emel. Korábban több ellenzéki politikus összefüggést látott a Kovács Attila és Deutsch Tamás sportminiszter közötti nézeteltérés, valamint az MLSZ-elnök cégei ellen indított adóvizsgálatok között, ezért Burillák Attila nyomatékosan leszögezte: a Kovács Acél Rt. februárban önmaga kért végelszámolást, s ilyenkor az APEH-nek kötelessége átvizsgálni a cég ügyleteit. Kovács Attila lapzártánkig nem volt elérhető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.