A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Vádemelési javaslat VIP-ügyben

G. T.
1999. 11. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tegnap döntött arról, hogy vádemelési javaslatot tesz a Világgazdaság, az Élet és Irodalom, valamint a Napi Magyarország című lapok újságíróival szemben a postabankos VIP-lista nyilvánosságra hozatala miatt – nyilatkozta lapunknak Garamvölgyi László kommunikációs igazgató. Az ORFK álláspontja szerint az eddig gyanúsítottként kihallgatott hat újságíró mindegyike banktitoksértést követett el. Az ügyészséggel folytatott egyeztetés során abban állapodtunk meg, hogy nem teszünk különbséget a lapok között: minden a témában született újságcikk első közlésnek számít – jelentette ki Garamvölgyi. A nyomozás folyamán született iratokat az ORFK munkatársai holnap ismertetik a hat érintett újságíróval, majd azokat a vádjavaslattal megküldik az ügyészségnek. A vádemelési javaslattétellel az Országos Rendőr-főkapitányság csupán az augusztus 31-én elrendelt nyomozás egyik részét zárja le. Tovább folyik a vizsgálat annak kiderítésére, ki szolgáltatott információkat a 320 különleges postabanki kedvezményben részesült személyről. A Világgazdaság című lap augusztus 30-án tette közzé a teljes VIP-listát. Ezt követően Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 2-án elrendelte: egy évre visszamenőleg vizsgáljanak meg minden a Postabankkal kapcsolatos, banktitoksértő újságcikket, köztük azt, amelyben a Napi Magyarország elsőként közölt információkat a VIP-hiteles botránnyal kapcsolatban. Az ez ügyben folytatott vizsgálat még nem zárult le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.