A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Váltás az LRI élén

PGI
1999. 11. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk információja szerint távozik posztjáról Kovács Péter, a Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóság (LRI) augusztus elején kinevezett igazgatója. Mint ismeretes, az LRI korábbi igazgatója, Erdei Tamás ez év május 1-jén kérte nyugdíjazását, azt követően, hogy a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium által végzett vizsgálat hiányosságokat tárt fel a cégnél. A volt igazgató lemondását követően Katona Kálmán miniszter átmenetileg Somogyi-Tóth Gábort, az LRI forgalmi igazgatóhelyettesét bízta meg a repülőtér irányításával, és pályázatot írtak ki a státus betöltésére. Ezt követően a közlekedési miniszter Kovács Pétert, a Malév római és milánói irodájának vezetőjét bízta meg az igazgatói teendőkkel. Érdeklődésünkre a KHVM-ben azt közölték: Katona Kálmán miniszter vizsgálja a körülményeket, döntését az igazgató felmentéséről ezt követően hozza meg. Az igazgató lemondásának hátterében az új irányítási rendszer és az irányítótorony üzembehelyezése körüli problémák állhatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.