Változatlan sajtóviszonyok

B. L.
1999. 11. 24. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megoldatlan problémák a Miniszterelnöki Hivatalban (MeH) csapódnak le, függetlenül attól, hogy odatartoznak-e avagy sem – jelentette ki Stumpf István kancelláriaminiszter az alkotmányügyi bizottságban, ahol eddigi munkájáról, az általa vezetett hivatal működéséről számolt be.A miniszter véleménye szerint azok a legfőbb célkitűzések, amelyek a MeH megerősítését indokolták, teljesültek. Példaként említette, hogy a jogalkotási program ebben a kormányzati ciklusban a kormányprogramhoz, nem pedig a tárcák saját elképzeléseihez igazodik. Stumpf István ugyanakkor elismerte azt is, hogy a kommunikáció és a média terén csekély eredményeket értek el, amit a kormányhoz közel álló értelmiség és a kormánypárti képviselők is többször felróttak. Rámutatott: bár az ellenzék szerint a kormány túlsúlyban van a közszolgálati médiában, ez a felmérés csak a számadatokra támaszkodik, és nem vizsgálja azt, hogy az adott tudósításban pozitívan vagy negatívan szóltak-e a kormányról. A politikus úgy fogalmazott: a kormányzat nem akar pozíciót a médiában, csak korrekt és tisztességes tájékoztatást. A köztisztviselői karról a miniszter úgy vélekedett: ha ebben a kormányzati ciklusban nem történik minőségi változás a közigazgatásban, illetve a köztisztviselői karban, akkor az gyengítheti Magyarország európai uniós tárgyalási pozícióját. Stumpf István bízik abban, hogy jövőre, a kormányzás második szakaszában minden politikai erő érdekelt lesz az ország építésében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.