Változó szabolcsi közmunka

Cselényi
1999. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövőben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a közhasznú munkavégzés támogatását kérelmezőknek a pályázatukban a korábbinál több kérdésre kell majd válaszolniuk, például arra is, hol, mikor és várhatóan milyen eredménnyel zajlik majd az emberek közhasznú foglalkoztatása, illetve az irányítást és az ellenőrzést mely szervezet végzi. Mindez azért szükséges, hogy a közhasznú munkák mindenütt a ráfordított anyagi eszközökkel arányos előnyökkel járjanak.A fentiek a munkaadói, a munkavállalói és az önkormányzati oldalt képviselő Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Munkaügyi Tanács legutóbbi, nyíregyházi ülésén hangzottak el, ahol Temesfalvi Miklós, a megyei munkaügyi központ általános igazgatóhelyettese tájékoztatatott a munkaerő-piaci helyzetről. Nagyobb figyelmet kívánnak fordítani Szabolcsban a lakosság mintegy 10 százalékát kitevő cigányoknak és más, nehezen mobilizálható embereknek, tartósan munkanélkülieknek, megváltozott képességűeknek a tényleges munkákba való bevonására. Vannak kiemelkedően jó példák: Kemecse községben a belvízelvezető csatornák kitűnő minőségű rendbe hozásáért a közhasznú munkákban részt vevők a lakosság körében elismerésre tettek szert. A megyei munkaügyi központ a felhasználható pénzeszközökből 262 millió forintot közhasznú munkahelyet teremtő beruházásokra csoportosít át. A központ a munkaerő-piaci támogatási formák felhasználásának ellenőrzése során komoly visszaélést nem tapasztalt. Az viszont előfordult, hogy az adott helyen a foglalkoztatás megszűnt, de azt nem jelentették be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.