A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Védik az egyén jogait

H. J.
1999. 11. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az oktatási jogok biztosa nem kizárólag diákjogi ombudsman, hanem minden, az oktatással kapcsolatos jog védelmében tevékenykedik. Aáry-Tamás Lajos, most kinevezett szakombudsman szerint az egyén jogainak védelmében nyílt, őszinte és szakmailag megalapozott párbeszédet kell folytatni, amely az oktatásban részt vevők jogainak tiszteletben tartását, a későbbi konfliktusok elkerülését, illetve feloldását szolgálja.Az oktatási jogok miniszteri biztosa ahhoz az oktatáspolitikához kapcsolódik, amelyik úgy kívánja a közoktatás minőségét garantálni, hogy nem vonja el a helyi szereplők jo-gait, hanem növeli a hozzáértésüket, informáltságukat, jártasságukat – mondta Pokorni Zoltán oktatási miniszter Aáry-Tamás Lajos szakom-budsman tegnapi bemutatásakor. Elmondta még, hogy az ombudsman felett törvényességi felügyeletet a mindenkori oktatási miniszter gyakorol, aki a nyilvánosság előtt hagyja jóvá a munkaterveit. Az oktatási jogok biztosa még az idén elkészíti ezeket, munkájáról pedig a miniszter tanácsadójaként működő Országos Köznevelési Tanács előtt kell számot adnia. Pokorni Zoltán az új hivatal kiadásairól szólva megemlítette, hogy évente 4-5 vizsgálatot is el kell végezniük, amelyek összesen körülbelül 25 millió forintba kerülnek. Aáry-Tamás Lajos – aki eddig a nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosának tanácsadója volt – elmondta, hogy hivatalához oktatással kapcsolatos jogsérelmek észlelése esetén bárki fordulhat. A névtelen bejelentésekkel nem sokat tudnak kezdeni, de a bejelentők kérhetik nevük bizalmas kezelését a héttagú hivataltól. Hozzátette: nem kizárólag diákjogi ombudsmanként, hanem az oktatással kapcsolatos valamennyi jog védelmében tevékenykedik a jövőben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.