A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Veszik a 204szalámit224

1999. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hálaadás ünnepe miatt csütörtökön zárva tartó amerikai piacok saját útjukra engedték az európai és az ázsiai börzéket, így azok befolyásoltság nélkül mozoghattak. Tokióban az előző napi profitrealizálást emelkedés váltotta fel. A pótköltségvetésbe vetett hit és a kormány nyilatkozatai a gazdaság fellendüléséről a befektetőket optimizmusra serkentették. A Nikkei 225 index újból átlépte a 19 ezer pontos határt, de zárásra „csak” 18 914,50 ponton, 192,72 ponttal (+1,03 százalék) növekedve – ez évi legmagasabb záróértékén – fejezte be a kereskedést. A japán autóexport növekedése ellenére a gyártás 10,3 százalékkal csökkent, amit az autókészítő vállalatok gazdasági adatai tükröztek a legjobban. A Mannesmann– Vodafone háborúból nagyon úgy látszik, hogy mégis a Vodafone kerül ki győztesen, hiszen a Mannesmann részvényesei nagy valószínűséggel elcsábulnak, és elfogadják a kedvező brit– amerikai ajánlatot. Chris Gent, a Vodafone-AirTouch vezetője bizakodóan nyilatkozott a Mannesmann részvényeseivel való találkozása után. A brit szigeteken már régen folyó Bank of Scotland (BoS)–National Westminster huzavonája újabb fejezetéhez érkezett. A BoS 25,58 milliárd fontra növelte vételi ajánlatát. A kelet-európai régióban a Telekom Austria (TA) pályázata okozott némi fellendülést. A TA a szlovák privatizációs pályázat jegyében próbálja meg megszerezni a szlovák Telekom 51 százalékát.A Budapesti Értéktőzsdén is összeolvadási hír fényében telt el a nap. A BUX 60 pontos emelkedéssel nyitott ugyan, amely egyben napi csúcsa is volt, majd a maximumról visszacsúszva 7437,32 ponton (+50,63 pont) zárt a börze mutatója. Az ING fontolgatja, hogy esetleg eladja lakossági üzletágát az OTP-nek. Az ING a lakossági piacon egy százalék körüli részesedéssel (80 ezer fő) és az országban 12 fiókkal rendelkezik. Ügyfelei viszont zömmel a magasabb jövedel-műek köréből kerülnek ki. Az OTP részvényének értéke 25 forinttal nőtt. A Mol 5 forintot, a Matáv és a Richter 25-25 forintot drágult. A nap meglepetései a Pick napközben 9400 forinton is gazdát cserélő (+280 forint) papírjai voltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.