A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Világszínvonalú rendszer

Mayer György
1999. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1999 legnagyobb hatású energetikai eredményének tekintem, hogy a kormány elfogadta a Magyar energiapolitika alapjai, az energetika üzleti modellje című előterjesztést. Ez a dokumentum tartalmazza azokat a legfontosabb feladatokat, amelyeket az Európai Unióhoz való csatlakozásunkig kell megvalósítani az energiaszektor területén – mondta dr. Chikán Attila gazdasági miniszter, az Országos Villamos Teherelosztó megalakulásának 50. évfordulója, valamint az új üzemirányító rendszer (ÜRIK) ünnepélyes üzembe helyezése alkalmából rendezett, tegnap véget ért kétnapos szakmai konferencián. Mint a gazdasági miniszter kiemelte: a mostani kormány egy nagyon nehéz helyzetet örökölt elődjétől, ám az eltelt egy-másfél év alatt jelentős előrelépést sikerült tenni. Az elfogadott energiapolitika rendkívül jelentős szakmai és politikai eredmény. A cél az, hogy a lehető legkisebb ráfordítással sikerüljön ellátni az országot energiával, miközben elsődleges szempont az energiaszolgáltatás biztonsága. A villamos teherelosztóról szólva Chikán Attila jelezte, hogy a most 50 éves jubileumát ünneplő teherelosztó bázisán fogja a kormányzat a rendszerirányítást megoldani, mégpedig úgy, hogy közhasznú társasággá alakítják át, integrálva a helyi folyamatirányítást is. Így létrejön a független rendszerirányító, amely az egymással versenyben álló villamos energetikai társaságoktól függetlenül működve tudja biztosítani az energia átvitelét. Bakács István, az MVM Rt. vezérigazgatója, bemutatva az új üzemirányítási rendszert, kiemelte: a közel egy évtizede kezdődött korszerűsítési projekt mostani befejezése egy olyan egységes felépítésű, komplex számítógépes folyamatirányító rendszert jelent, amely világszínvonalú és korszerű fénykábeles, valamint digitális mikrohullámú összeköttetést létesít az objektumok között, automatikus távfelügyeleti rendszerrel biztosítva az üzembiztonságot. A 17 milliárd forintos beruházás lehetővé teszi, hogy a projektben közvetlenül részt vevő Dédász, Elmű, ÉDÁSZ, MVM és Titász saját üzemirányítási feladataikat a rendszerbe csatlakozva lássák el, valamint biztosítja a Démász és az ÉMÁSZ rendszereinek az ÜRIK-hez illesztését. A fejlesztés egyúttal biztosítja az EU-csatlakozás funkcionálisbővülés-igényeinek technikai megoldási lehetőségét is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.