Visszavont határozat

P.G.
1999. 11. 05. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívüli ülésén vonta vissza egy korábbi ingatlanértékesítésről hozott döntését a főváros II. kerületének önkormányzati testülete. A korábbi határozat értelmében a Pasaréti út 116–120. szám alatti ingatlant pályáztatás nélkül 110 millió forintért eladásra kínálták fel annak a Focusfilm Filmgyártó és Filmforgalmazó Kft.-nek, amely Josef von Ferenczynek, a Németországban adócsalás miatt évekkel ezelőtt felfüggesztett büntetésre ítélt, hazánk utazó nagykövetének érdekeltségébe tartozik.Korábban az önkormányzati testület elé két határozati javaslat került. Az egyik szerint 120 millió forintos kikiáltási árral, pályázati úton értékesítették volna a területet, s a legjobb ajánlatot tevő cég szerezhette volna meg az ingatlan tulajdonjogát. Ezt az egyébként jogszerű javaslatot a képviselők többsége elutasította. Így került sor a másik előterjesztés tárgyalására, amely mindenfajta közbeszerzési eljárás lefolytatása nélkül 110 millió forintért a Ferenczy érdekeltségű cégnek adta el a telket – közölte lapunkkal Komáromi Ferenc, a MIÉP helyi képviselője. Komáromi a törvényesség helyreállítása végett kezdeményezte a rendkívüli ülés összehívását és a döntés felülvizsgálatát. Az általa jogszerűtlennek tartott javaslatot több szocialista, szabad demokrata és fideszes politikus támogatta. Csütörtökön azonban érvénytelennek nyilvánították a határozatot, és a korábban leszavazott első előterjesztést fogadták el. Eszerint 120 millió forintos induló áron pályázatot írnak ki az értékes terület eladásáról. Az önkormányzati érdekek sérülésének megakadályozása érdekében a képviselő-testület visszavonta az ingatlaneladásról szóló korábbi döntését – mondta Bencze B. György polgármester. A fideszes politikus hangsúlyozta, hogy azért kért ismételt döntést ez ügyben, mert a környéken szokásos árakhoz képest alacsonynak tartotta a Pasaréti út 116. számú telekért kínált 110 millió forintot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.