A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Vita a praxisprivatizációról

Berek Patrícia
1999. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem támogatják a praxisprivatizációról szóló kormányjavaslatot, sem az ehhez tartozó koalíciós módosító csomagot a szocialisták és a szabad demokraták. Szerintük elkapkodott lenne az új szabályozás jövő évtől történő bevezetése – hangzott el tegnap a hatpárti egyeztetésen. A fideszes Horváth Zsolt szerint a szocialisták valójában a nekik nem tetsző orvosokat akarják eltávolítani, amíg ezt megtehetik.Az ellenzék szerint elkapkodott lépés lenne az új szabályozás bevezetése 2000. január elsejétől, a koalíciós frakciók azonban ragaszkodnak az időponthoz. Teljes volt az egyet nem értés az ellátásról való gondoskodás felelősségével kapcsolatban is. Az SZDSZ élből elutasítja, hogy az önkormányzati törvény módosításával az ellátás felelőssége kikerüljön az önkormányzatok feladatai közül. Vagy vonja vissza a kormány ezt a fércmunkát, vagy nem tárgyalunk tovább, amíg meg nem állapodunk – mondta lapunknak Kökény Mihály, az országgyűlés egészségügyi bizottságának MSZP-s elnöke. Szerinte sok egyéb mellett nem tisztázottak a Magyar Orvosi Kamara feladatai sem az új szabályozások életbelépése után, és az sem, hogy ha az önkormányzat kezéből kikerül a felelősség, hogyan szólhat majd bele a területén működő praxisok ügyeibe. A szocialisták igazi problémája az, hogy ha január elsejétől a jelenleg praktizáló háziorvosok megkapják a praxisjogot az 1999. december 31-i állapotoknak megfelelően, nem tehetik ki állásaikból azokat az orvosokat, akik „nem tetszenek nekik” – kommentálta az eseményeket Horváth Zsolt. A Fidesz-frakció egészségügyi kabinetjének vezetője lapunknak úgy nyilatkozott: az új, feles törvény mindenképpen hatályba lép a jövő évtől. Kérte az egyeztetésen, hogy konkrétan, írásban jelölje meg az ellenzék a garanciális hiányosságokat. A koalíciós frakciók módosító javaslatáig a meddő vita miatt már el sem jutottunk – tette hozzá Horváth Zsolt. Az ellenzéki képviselők januárban benyújthatják módosító javaslataikat – mondta a kabinetvezető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.