A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Vizsgálat folyik a dialízisügyben

Berek Patrícia
1999. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alapos vizsgálatra számíthat az Eurocare Rt. kaposvári dialízisállomása, mivel az Általános Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hatóságilag tiltotta meg a művesekezelésekhez szükséges, egyszer használatos eszközök újrafelhasználását, ám egy beteg panasza szerint a tiltás a gyakorlatban nem érvényesül. Eközben a cég székesfehérvári állomása ellen még folyik a nyomozás. Az Eurocare elnöke rágalomnak minősítette a bejelentést.A panaszos levelében – amelyet lapunkhoz is eljuttatott – azzal a kéréssel fordul Molnár Ilonához, az ÁNTSZ országos tiszti főorvosához, hogy vizsgálja ki a kaposvári műveseállomás működését, mert „éjjelente sunyi módon regenerálják” az egyszer használatos eszközöket, ami a vesebetegek csökkent immunitása miatt finoman szólva is kockázatos. Ezért tiltotta meg korábban az ÁNTSZ az egyszer használatos eszközök újrafelhasználását. Mint Koncz Gábor, a Somogy megyei hatóság tiszti főorvosa lapunknak elmondta, a vizsgálat hamarosan indul, annál is inkább, mert ők is tájékoztatták korábban a céget a tiltó határozatról. Eközben a rendőrség még nyomoz a cég székesfehérvári állomásának ügyében. Emlékezetes az a korábban kirobbant botrány, amelynek résztvevői – többek között a panaszkodó betegek – szerint a művesekezeltek között elterjedt korábbi tömeges hepa-titisfertőzés a regenerált eszközöknek volt köszönhető. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) azért jelentette fel a céget, mert a helyi ellenőrzés eredménye szerint újrafelhasznált eszközöket számolt el a székesfehérvári állomás új eszközökként tetemes összeggel károsítva meg ezzel az egészségbiztosítót. Egy másik, ugyanezen cég ellen érkezett panasz alapján korábban már Polt Péter, az állampolgári jogok biztosának helyettese is vizsgálódott, amint azt lapunk is megírta. Megállapítása szerint az egyszer használatos eszközök újrafelhasználása alkotmányos visszásságot okoz, hacsak nincs közvetlen szükséghelyzet, márpedig ma Magyarországon a művesekezelés kérdése megoldott. Mindezt az Eurocare Rt. elnöke, Korom Lajos puszta rágalomnak minősítette. Lapunknak elmondta, a cég messzemenőkig tartja magát a hatályos törvényekhez és előírásokhoz, ezért készségesen áll a hatóság rendelkezésére. Reményét fejezte ki, hogy a vizsgálat eredménye őt igazolja majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.