A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Volt megfigyelés

1999. 11. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy valószínűséggel prognosztizálható, hogy az ügyészi vizsgálat megállapítja: a titkosszolgálatok széles körű törvényellenes anyaggyűjtést folytattak – nyilatkozta tegnap Horváth Balázs (MDF) volt belügyminiszter. A politikus találkozni kíván Kosztolányi Dénessel, a megfigyelési bizottság fideszes elnökével annak érdekében, hogy a testület mielőbb lezárhassa az ügyet. A megfigyelési üggyel összefüggésben a Keleti György (MSZP) által kezdeményezett büntetőeljárás során lehetőség lesz arra, hogy olyan eszközöket használjanak fel, amelyek eredményesebbek lehetnek, mint egy parlamenti vizsgálóbizottság eszköztára – jelentette ki Horváth Balázs. – A megfigyelési bizottság kizárólag Orbán Viktor augusztusi bejelentését vizsgálta, holott ez a jelenség egy kortünet. A szolgálatoknak ugyanis van egy öntörvényű mozgása, és ha erre a politika még rá is segít, nehezen kerülhető el, hogy olyan tevékenységet végezzenek, amelyet a testület Pokorni Zoltán esetében bizonyított – szögezte le Horváth Balázs.A politikus úgy véli, hogy a megfigyelési bizottságnak mihamarabb el kell készítenie egy kompromisszumos, az ellenzék és a kormányoldal számára is elfogadható, tényszerű jelentést. Az MDF-es képviselő közölte: mielőbb szeretne találkozni Kosztolányi Dénes fideszes bizottsági elnökkel. Meg szeretne vele állapodni arról, hogy a bizottság jelentése annyit állapítson meg: egy alkalommal, a Pokorni Zoltánról szóló adatgyűjtés során felhasználták a biztonsági szolgálatok tulajdonában lévő technikát és információs rendszert. Kovács László, az MSZP elnöke elmondta: készek lezárni megfigyelési ügyet. Ennek viszont az a feltétele – tette hozzá –, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és az ügyben vádaskodó fideszes politikusok ismerjék el, hogy alaptalanul keverték gyanúba az MSZP-t. Keleti György, a megfigyelési bizottság szocialista alelnöke a következő tartalmú javaslatot tette: sem a meghallgatások, sem a bizottsághoz eljuttatott dokumentumok nem bizonyították Orbán Viktor állításait, ugyanakkor Pokorni Zoltán ellen rövid ideig egy magánnyomozó megfigyelést folytatott, de nem járt eredménnyel. A javaslat értelmében a titkosszolgálatok működésében tapasztalható rendellenességeket a nemzetbiztonsági bizottságnak kell megvizsgálnia. A politikus korábban a megfigyelési ügy kapcsán feljelentést tett az ügyészségen. Kosztolányi Dénes lapunk tegnapi számában úgy nyilatkozott, hogy jelenleg a megfigyelési bizottság jelentését készíti, éppen ezért nem foglalkozik a szocialisták javaslatával, amely szerinte már mindenki számára ismert, új elemet nem tartalmaz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.