Európa Színpad

Pákovics
2000. 02. 02. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Máriáss Melinda neves színészek gyermeke, maga is színész. A főiskola musical tanszakán diplomázott 1974-ben. A Franciaországban eltöltött évek után hazatérve Győrbe vezetett az útja, ahol legutóbb színitanodát szervezett. Fiatal tehetségekkel bemutatta Barta Lajos Szerelem című kollázsát, valamint francia-magyar koop-rodukcióban a Napraforgókat. Utóbb pedig létrehozta az Európa Színpad Egyesületet, amely ars poeticájában Van Goghgal vallja, hogy „nincs művészibb magatartás, mint szeretni az embereket”.Máriáss tervei között szerepel a hazánkban működő nemzetközi kulturális intézetekkel való kapcsolatfelvétel, fiatalok felfedezése, vendégprodukciók meghívása Győrbe, a Petőfi Sándor Városi Művelődési Központba, ahol a vállalkozás működik. Az Európa Színpad márciusban tartja meg első bemutatóját: Máriáss Melinda S. O. S. című darabja kerül színpadra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.