Farsangi karnevál Fiumében

Az eső ellenére becslések szerint több mint százezres tömeg előtt 117 csoportban 8800 jelmezes, álarcos résztvevő járta az utcákat vasárnap déltől késő estig a világhírű velencei karneválok nyomdokaiba lépő fiumei (Rijeka) farsangi rendezvényen. A felvonulás nemzetközi jellegét olasz, cseh, osztrák, szlovén és bosznia-hercegovinai és magyar jelmezes résztvevők és egy többnemzetiségű egyetemi hallgatói csoport adta. Délután három óráig a felvonulók csupán egy harmada haladt el a város sétáló utcáján, a korzón - jelentette a horvát rádió.

MTI
2002. 02. 10. 18:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fiumét hét évvel ezelőtt, 1995-ben vették fel a karneválvárosok európai szövetségébe, amelynek több mint 45 tagja van. Csepeli pedagógusok 17 fős csoportja Noé Bárkája című kompozícióval vett részt a nemzetközi farsangi felvonuláson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.