időjárás 17°C Árpád 2023. március 31.
logo

Kijelölték Rapcsák utódját

MTI
2002.02.11. 12:56

Rapcsák András hódmezővásárhelyi polgármester, fideszes országgyűlési képviselő utódjául – utóbbi tisztségére – tanácsadóját, Lázár Jánost jelöli a Fidesz – Magyar Polgári Párt; a jelöltet támogatja a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ), valamint az Egységes Hódmezővásárhelyért Egyesület nevű civil szervezet. Ezt hétfőn a dél-alföldi városban rendkívüli sajtótájékoztatón jelentették be a pártok helyi képviselői.

Hamvas Ödön, az MKDSZ hódmezővásárhelyi elnöke elmondta: a február 3-án váratlanul elhunyt politikus a jelöltet tudatosan készítette föl arra, hogy egyszer majd átvegye tőle a stafétabotot. Szűcs Gábor, a Fidesz helyi szóvivője hangsúlyozta, hogy pártjának Lázár János jelölésére vonatkozó döntése egybecseng a városi közhangulattal.

Lázár János a sajtótájékoztatón legfontosabb feladatául jelölte meg a folyamatosságot, annak a városépítő, városfejlesztő munkának a folytatását, amelyet Rapcsák András tizenkét évvel ezelőtt elkezdett.

Hódmezővásárhelynek Rapcsák András által kijelölt irányba kell továbbra is haladnia, hiszen ez az út hozta meg a város számára a hazai és nemzetközi elismerést, a polgároknak pedig az életminőség jelentős javulását – fogalmazott a képviselőjelölt.

Lázár János 1975-ben született, jogász, a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban 1997 óta dolgozik, az utóbbi időben Rapcsák András politikai tanácsadója volt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.