időjárás 14°C Zalán 2023. március 30.
logo

Szeremley Huba az FKGP-székházról

MTI
2002.02.13. 21:25

Előnyös a Független Kisgazdapárt számára az az adás-vételi szerződés, amelyet januárban velem kötött a Belgrád rakparti székházra 200 millió forintos foglaló letétele mellett - nyilatkozta az MTI-nek Szeremley Huba badacsonyi szőlősgazda és borász, reagálva a párt elnökségének szerdai közleményére. <br/>

Hozzátette: van bőven ideje Torgyán József elnöknek eldöntenie, hogy módosítják-e és miképpen a szerződést. – Érdekesnek tartom ugyanakkor a közleménynek azt a részét, mely szerint: „a központi székházunkat felújítottuk, azt megtartjuk és fejlesztjük”. Ezzel Torgyán József nyilvánvalóan azt adja a közvélemény tudtára – és természetesen az enyémre is -, hogy a kikötött határidő előtt vissza fogja fizetni számomra a foglalót – vélekedett Szeremley Huba.

Megjegyezte: a szerződésben júniusig adott határidőt a párt vezetésének, hogy eldöntse, visszafizeti-e a foglalót és marad a székház a kisgazdáké, avagy még 500 millió forint letételével az övé lesz a Duna-parti épület. – Júniusban térünk csak vissza erre a kérdésre, vagy esetleg előbb, ha a szerződő felek úgy látják szükségesnek – hangsúlyozta a vállalkozó.

Az MTI kérdésére – miszerint ő mire számít, neki melyik változat az előnyös -, így válaszolt: „nekem az, ha a Független Kisgazdapárt lesz a legerősebb és választást nyer. Akkor csinálunk egy szuper székházat, vagy egy még szuperebb szállodát. A Duna-parton az a ház ugyanis nem pártszékháznak való...”

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.