időjárás 17°C Ferenc 2023. október 4.
logo

A Defend feljelenti a hírnévrombolókat

MTI
2002.06.21. 14:43

A cég hírnevét romboló, valótlan állítások kitalálóival szemben a szükséges jogi lépések megtételét kezdeményezi a Defent Security Vagyonvédelmi Szolgáltató Kft. Erről pénteken közleményben tájékoztatta a cég a MTI-t. A közlemény szerint az írott és elektronikus sajtóban csütörtökön és pénteken a céget érintő információk jelentek meg.

Ezekkel kapcsolatban szögezi le a közlemény: „a Defend Security Vagyonvédelmi Szolgáltató Kft. teljes tevékenységét – minden ellenkező híreszteléssel szemben – az ide vonatkozó hatályos jogszabályok, törvények betartásával és az ehhez szükséges hatósági engedélyek birtokában végezte és végzi. Törvénysértő magatartást sem a korábbiakban, sem az elkövetkezendő időkben nem folytatott, illetve nem folytat.„

A Defend Kft. neve azzal kapcsolatban forgott a sajtóban a napokban, hogy a Magyar Fejlesztési Bank feljelentést tett állam-, szolgálati-, adó-, illetve banktitok, és magántitok megsértése miatt ismeretlen tettes(ek) ellen tette az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán és bejelentést tettek a Nemzetbiztonsági Hivatalnál is.

A bank tájékoztatása szerint az intézmény átadás-átvétele során olyan dokumentumok láttak napvilágot, amelyek alapján felmerült a gyanú, hogy ismeretlen személyek államtitkot, szolgálati-, adó-, illetve banktitkot, magántitkot sértettek, az így szerzett információkat jogosulatlanul használták fel.

Ezekkel az eszközökkel banki alkalmazottakat, partnereket és különböző jogi személyeket ellenőriztek, ellenőriztettek – fogalmazott a közlemény. A bank nem kívánt részleteket közölni erről. Sem megerősíteni sem cáfolni nem kívánták azt az értesülést, hogy a feljelentés azokkal a jelentésekkel kapcsolatos, amelyek a Defend Kft-vel kötött keretszerződés alapján készültek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.