időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

Adomány a SOTE Gyermekklinikájának

MTI
2002.06.21. 10:22

A napi gyógyító munkához nélkülözhetetlen eszközöket adományozott a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekklinikájának az Esély az Életért Gyermekalapítvány; a csaknem 2,5 millió forint értékű ajándékot pénteken adták át az intézménynek Budapesten.

Ocsovai Lászlóné, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: az adomány részeként babaápolási és higiéniai termékeket, cumisüvegeket, kötszereket kapott a klinika. Az Esély az Életért Gyermekalapítvány az újszülötteket fogadó, csecsemőket, beteg gyermekeket gyógyító egészségügyi intézményeknek nyújt segítséget a munkában nélkülözhetetlen eszközök, műszerek ajándékozásával.

A kuratórium elnöke hozzátette: kiemelten támogatják a Svábhegyi Állami Gyermekkórházat, ahol az ország minden részéről fogadnak beteg gyermekeket, de több megyei kórház gyermekosztályának is segítettek már adományaikkal. Az alapítvány a kórházakat segítő tevékenységét tavaly május óta végzi, az azóta eltelt több mint egy év alatt – a mostani 2,5 millió forinton kívül – csaknem 13 millió forint értékben adományoztak műszereket, ruhákat, segédeszközöket, játékokat az intézmények gyermekosztályainak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.