időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Döntsön az újabb kongresszus!

MTI
2002.06.23. 16:27

Döntsön az olimpiai programról egy újabb rendkívüli kongresszus! Ezt a javaslatukat fogalmazták meg Európa vezető vívónemzeteinek és az Egyesült Államoknak a képviselői római tanácskozásukon.

Kamuti Jenő, az európai szövetség elnöke arról tájékoztatta az olasz fővárosból az MTI-t, hogy a várhatóan az augusztusi vb előtt Lisszabonban összeülő sportági parlament összehívását a 109 tagország közül legalább 23-nak kell kezdeményeznie. Hogy erre sor kerül, annak nagy a valószínűsége és akkor Portugáliában következhet az athéni olimpia műsorának véglegesítése.

A mostani összejövetel is bizonyította, hogy a sportág kevésbé bízik René Roch-ban, a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) elnökében, valamint a végrehajtó bizottságban, már csak azért is, mert a francia sportdiplomata épp a napokban szólította fel a hónapok óta konfliktust jelentő témában levélszavazásra a nemzeti szövetségeket.

Az ötkarikás programba a női kard felvételét olyan áron, hogy cserébe törölni kell a női tőr- és a férfi kardcsapat versenyt, az áprilisi antalyai kongresszuson sorsolással „döntötték” el, és a FIE-elnök most ennek a megerősítését várja a címzettektől. A NOB a sorsolásos módszert nem fogadta el, visszadobta a labdát a FIE-nek, de a levélszavazás sem megoldás. Ezért van mindenképpen szükség a rendkívüli kongresszusra. – egészítette ki az információt 11 ország római döntésével kapcsolatban Kamuti Jenő.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.