időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Erősen csökkent Saron népszerűsége

MTI
2002.06.21. 12:23

Ariel Saron izraeli kormányfő népszerűsége az utóbbi két hét alatt 8 százalékponttal csökkent a Maariv és a Jediót Ahronót című izraeli napilapokban pénteken közreadott felmérés szerint.

A közvélemény-kutatás során egyebek közt azt a kérdést tették fel, elégedett-e az illető azzal, ahogy Saron kormányoz. A június 7-én nyilvánosságra hozott hasonló felmérésben a megkérdezettek 59 százaléka volt elégedett, ez mostanra 51 százalékra csökkent, az elégedetlenek aránya most 42, a választ nem adóké 7 százalék – jelentették a hírügynökségek.

A felmérésben megállapították: az izraeliek 69 százaléka helyesli, hogy biztonsági védőkerítést építenek az Izraelt a palesztin igazgatás alatt álló Ciszjordániától elválasztó „zöld vonalra„. A kerítéssel akarja megakadályozni a kormány, hogy palesztin öngyilkos merénylők bejussanak Izraelbe. A megkérdezettek 25 százaléka nem helyesli ezt, 6 százalék pedig nem válaszolt.

52 százaléknyian szeretnék, ha a kerítést a vonal palesztin oldalán emelnék, ami által lehetővé válna, hogy a ciszjordániai zsidó kolóniák 80 százalékát izraeli védelem alá helyezzék, és megszüntessék 40-50 település elszigeteltségét. A megkérdezettek 33 százaléka nem ezt akarja, 15 százaléknyian pedig nem tudják, mit gondoljanak. A felmérést reprezentatív mintavétellel 590 megkérdezett körében végezték, hibahatára 4,5 százalék.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.