időjárás 15°C Helga 2023. október 3.
logo

Kiváló minőségű a Balaton vize

MTI
2002.06.21. 12:16

Továbbra is kiváló a Balaton vize - tájékoztatta az MTI-t pénteken a legújabb mérési eredmények alapján Kling István, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség igazgatója.

Erre a megállapításra a területileg illetékes környezetvédelmi felügyelőségek és tisztiorvosi szolgálatok legújabb vizsgálatainak az eredményei alapján jutott a székesfehérvári székhelyű felügyelőség, amely a vízminőség ellenőrzése tekintetében összefogja a Balaton térségében illetékes hatóságok tevékenységét.

A Balaton vízminősége összességében kiválónak tekinthető. A tájékoztatási rendszerbe bevont 28 balatoni fövenyfürdő közül 24 kiváló minősítést kapott, 4 strand vizének ismételt vizsgálata pedig folyamatban van – közölte az igazgató. Az üzemeltetőktől kapott adatok alapján szintén kiválónak minősül 7 további balatoni tófürdő vize.

Az algák balatoni túlszaporodásának jeleivel ezen a héten sem találkoztak a környezetvédelmi szakemberek, s a hét végén sem kell számolni a tó vizének algásodásával. A Balatonhoz hasonlóan a Velencei-tónál is kiválónak mondható a víz minősége.

Az ellenőrzött mind a 9 Velence-tavi fürdő vize megfelelőnek minősül a fürdőzésre való alkalmasság szempontjából. Tekintettel a tó természetes sajátosságaira, a Velencei-tó vízminősége összességében kiválónak tekinthető – tájékoztatott Kling István. Algásodás a Velencei-tónál sem fogja zavarni a következő napokban a fürdőzőket.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.