időjárás 6°C Miklós 2022. december 6.
logo

Újabb összecsapások Gázában

MTI
2002.06.24. 12:02

Összecsapások robbantak ki hétfőn a palesztin rendőrség és a Hamász hívei között Gázában. Szemtanúk szerint a palesztin rendőrök nyitottak tüzet a szélsőséges szervezet tagjaira, akik a szervezet szellemi vezérének, Ahmed Jaszin sejknek a házához vonultak.

A reggeli órákban a rendőrök házi őrizetbe helyezték a mozgásképtelen Ahmed Jaszin sejket: 150 méteres körzetben ötven rendőr veszi körül az épületet, amely köré a Hamász fegyveresei is védőgyűrűt vontak. A rendőrök és mintegy nyolcvan fiatal Hamász-tag összecsapásában egy személy súlyosan megsebesült. A rendőrök szerint a Hamász fegyveresei kezdték a lövöldözést.

Közben a Hamász megfenyegette Izraelt, hogy megbosszulja aktivistáinak, köztük két vezetőjének halálát. A reggeli órákban izraeli helikopterek a Gázai övezetben rakétatámadást intéztek két személygépkocsi ellen, hat palesztin vesztette életét, valamennyien a Hamász tagjai, ketten közülük a szélsőséges szervezet fegyveres szárnyának vezetői voltak. A bűnös akció nem marad megtorlás nélkül hangoztatta a Hamász helyi szóvivője.

Egy névtelenséget kérő Hamász-forrás közlése szerint Jászir Rizk és Amir Koffa, a szervezet tisztségviselői, valamint Rizk két fívére is az áldozatok között van.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.