A kockára vágott újburgonyát a felkarikázott zöldséget a margarinon megpároljuk. Felengedjük vízzel, sóval, borssal ízesítjük, és puhára főzzük. A lisztet kevés hideg vízzel, majd a tejföllel csomómentesre keverjük, behabarjuk a levest. Jól összeforraljuk, majd beleszórjuk a petrezselyemzöldet és az apróra vágott kaprot.
Újburgonya-saláta
Hozzávalók: 50 dkg apró szemű újburgonya, 2 csokor piros retek, 1 csokor zöldhagyma, 4 db paradicsom, 10 dkg márványsajt, 3 dl kefir, só, pár csepp citromlé, csipet cukor, 3 evőkanál salátaolaj, őrölt fehér bors.
A kefirt simára keverjük az olajjal, borssal, sóval, cukorral, citromlével. Hozzáadjuk a reszelt márványsajt felét, és a zöldhagyma megmosott, nagyon vékonyra szeletelt zöld szárát. Szorosan lefedve jégbe hűtjük. A megtisztított burgonyaszemeket egyben hagyva sós vízben megfőzzük. A retket héjastól vékonyan felkarikázzuk. A leszűrt, kihűlt burgonyát felszeleteljük, összekeverjük a vékony karikára vágott újhagymával. Ráöntjük a mártást, néhány óráig lefedve a hűtőszekrényben érleljük. Közvetlenül a tálalás előtt hozzákeverjük a felszeletelt paradicsomot, és rászórjuk a reszelt márványsajt másik felét.

Újabb részletek Orbán Viktor szenzációs bejelentéséről - videó