Újburgonyát a tányérba

Újburgonyaleves Hozzávalók: 60 dkg újburgonya, 1 csomó vegyes zöldség, 3 dkg margarin, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál vágott petrezselyemzöld, 1 csokor kapor, só, őrölt bors.

Gyalog Judit
2002. 06. 21. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kockára vágott újburgonyát a felkarikázott zöldséget a margarinon megpároljuk. Felengedjük vízzel, sóval, borssal ízesítjük, és puhára főzzük. A lisztet kevés hideg vízzel, majd a tejföllel csomómentesre keverjük, behabarjuk a levest. Jól összeforraljuk, majd beleszórjuk a petrezselyemzöldet és az apróra vágott kaprot.

Újburgonya-saláta
Hozzávalók: 50 dkg apró szemű újburgonya, 2 csokor piros retek, 1 csokor zöldhagyma, 4 db paradicsom, 10 dkg márványsajt, 3 dl kefir, só, pár csepp citromlé, csipet cukor, 3 evőkanál salátaolaj, őrölt fehér bors.
A kefirt simára keverjük az olajjal, borssal, sóval, cukorral, citromlével. Hozzáadjuk a reszelt márványsajt felét, és a zöldhagyma megmosott, nagyon vékonyra szeletelt zöld szárát. Szorosan lefedve jégbe hűtjük. A megtisztított burgonyaszemeket egyben hagyva sós vízben megfőzzük. A retket héjastól vékonyan felkarikázzuk. A leszűrt, kihűlt burgonyát felszeleteljük, összekeverjük a vékony karikára vágott újhagymával. Ráöntjük a mártást, néhány óráig lefedve a hűtőszekrényben érleljük. Közvetlenül a tálalás előtt hozzákeverjük a felszeletelt paradicsomot, és rászórjuk a reszelt márványsajt másik felét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.