A hamisítók állítólag hirdetéseken keresztül kínálják a vetőmagot, amelynek minősége rosszabb, mint az eredeti vetőmag, így rontja annak hírnevét. A makói termelők többsége nem foglalkozik azzal, hogy fémzárolt, kiváló minőségű magot vásároljon, sokan pedig saját termésükből szaporított dughagymát vetnek. Bár ez jóval olcsóbb, mint a garantált minőségű vetőmag, saját terméke minőségének a rovására megy.
A Makói Hagymakutató Állomás vizsgálatai szerint az ilyen termék sem küllemében, sem beltartalmi mutatóiban nem felel meg a minőségi követelményeknek. Makó térségében mintegy két- és félezer hektáron termelnek hagymát. A piaci pozíciók megtartása érdekében sem mindegy, hogy milyen hagyma kerül ki a makói termelők földjéből.
Amíg azonban egy kilogramm hagymában mindössze 20 fillér a költsége az ellenőrzött vetőmagnak, különös, hogy van akinek megéri hamisítani. Európai uniós csatlakozásunk után azonban már csak a minőségi szaporítóanyagból és ellenőrzött technológiával előállított terményeket veszik át a felvásárlók a termelőktől.

Részeg ámokfutó miatt vérzett el egy négyéves kisgyerek