időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Amerikai támadt amerikaira – újabb halott

MNO
2003.03.26. 10:07

Újabb amerikai katona halt bele sérülésébe, amelyet még március 23-án szerzett akkor – a jelenlegi információk alapján – amikor egy másik amerikai katona gránátot dobott egy kuvaiti katonai bázis három sátrára.

Az idahai repülési nemzeti gárda szóvivője Tim Marsano alezredes bejelentette: Gregory Stone őrnagy az Idaho állam Boise városából származó negyven éves amerikai katona a kuvaiti katonai kórházban belehalt sérüléseibe.

Ismert: a kuvaiti pennsylvaniai tábor harcoló alakulat 1. brigádja főhadiszállása ellen végrehajtott gránáttámadásban azonnal meghalt Christopher Stott Seifert huszonhét éves százados és másik tizennégy katona megsebesült.

A most elhunyt katona sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az orvosok nem tudták állapotát stabilizálni a németországi Landstuhle katonakórházba történő átszállításhoz, ahová a többi szerencsétlenül járt bajtársát vitték.

A gránáttámadással gyanúsított Asan Akbar amerikai őrmestert kedden este a kuvaiti bázisból szállították át egy németországi katonai börtönbe, ahol katonai bíróság elé állítják. A színesbőrű Akbarra, aki állítólag nemrég áttért az iszlám vallásra, röviddel a robbanás után találtak rá egy bunkerben, ahová elrejtőzött – adja hírül a TASR szlovák hírügynökség.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.