időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Bombatámadás Bagdad központjára

MNO
2003.03.20. 19:10

Bagdad belvárosát támadták csütörtök este amerikai bombázógépek. Egy kormányépület lángokban áll, két másik helyről vastag fekete füstoszlop száll fel. Az iraki hadsereg a támadás elején légelhárító rakétákat lőtt ki.

A CNN tudósítója szerint Bagdad központját bombázták amerikai repülőgépek csütörtök este. A tudósító szerint egy kormányépületet bombatalálat ért, a környék lángokban áll. Másik két helyről pedig fekete füstoszlop száll fel.

A Reuters hírügynökség jelentette először a légiriadó tényét, majd a hírtelevíziók élő adásában volt hallható, amint becsapódnak bombák a városban. Az iraki légvédelem a támadás kezdetén rakétákat lőtt ki a fővárost támadó bombázó repülőgépekre, később azonban már nem támadták a szövetséges gépeket – adta hírül az origo.hu.

Utoljára hajnalban bombázták Bagdadot a szövetséges csapatok, akkor Szaddám Huszein és az iraki vezetők egy csoportja volt a célpont, ám valószínűleg senkit sem találtak el. Az esti légitámadás előtt pedig megindult a szárazföldi akció első szakasza is Dél-Irakban, ahol nem csak amerikai, de kuvaiti csapatok is összetűzésbe keveredtek az iraki hadsereggel.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.