időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Bush tv-s beszédben jelenti be a támadást

MNO
2003.03.19. 20:09

George Bush amerikai elnök következő televíziós beszédében tájékoztatja az amerikai népek az Irak elleni támadás megkezdéséről. Mindezt a CNN hírtelevízió jelentette helyi idő szerint szerda délután, alig néhány órával az Iraknak szabott amerikai ultimátum lejárta előtt.

A beszédben az elnök már tájékoztatni fogja a lakosságot arról, hogy a harci cselekmények megkezdődtek – közölte a CNN, arról azonban nem tett említést, hogy George Bush mikor lép a televízió kamerái elé.

Az amerikai védelmi minisztériumra, a Pentagonra hivatkozó sajtójelentések szerint az amerikai haderő már csak a Kuvait felett tomboló homokvihar befejeződésére vár, és rögtön azt követően megindítja a csapást. A CNN eközben arról számolt be, hogy a homokvihar jelentősen enyhült.

Alig néhány órával korábban a Fehér Ház arra szólította fel az ország népét, hogy lelkiekben készüljön fel a háborúra, amely emberéleteket követelhet. Ari Fleischer szóvivő azt azonban nem volt hajlandó közölni, hogy Bush elnök szerda este mond-e újabb televíziós beszédet a hétfőn elhangzott után, amelyben 48 órát adott Szaddám Huszeinnek Irak elhagyására – adta hírül az mtv.hu.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.