időjárás 6°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Tízezer felvidéki magyar aláírása a kedvezménytörvényért

MNO
2003.03.27. 17:45

Eddig tízezer szlovákiai magyar támogatta aláírásával Csoóri Sándor felhívását, melyben a költő arra kérte a magyar kormányt, hogy a kedvezménytörvény módosítása során őrizze meg a jogszabály eredeti célját és tartalmát.

Az aláírásokat révkomáromi diákok és a Pozsonyban megjelenő Szabad Újság című magyar hetilap olvasói gyűjtötték össze. Az első tízezer aláírást tartalmazó íveket a Pozsonyhoz közeli Somorján, Csallóköz legszebb református templomában, bensőséges ünnepség keretében a révkomáromi diákok adták át Csoóri Sándornak.

„Kérjük a magyar kormányt, kövessen el mindent annak érdekében, hogy valamennyi illetékes európai fórum előtt világossá váljék: a magyar kedvezménytörvény az európai kultúra szellemében, népek és népcsoportok elemi emberi jogainak alapján született” – áll a számos hazai és határon túli magyar művész, közéleti személyiség által aláírt felhívásban, melyre reagálva a Kárpátalján is több mint hatvanezer támogató aláírást gyűjtöttek össze – adta hírül az mtv.hu.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.