időjárás 6°C Miklós 2022. december 6.
logo

Tudod, ünnep lesz megint

Pethes József
2003.03.27. 23:00

Öt évvel ezelőtt Balázs Fecó újjászületett, súlyos betegségéből felgyógyult, s visszatért a színpadra Újjászületés című lemezével. A Korál együttes hajdani énekese, zeneszerzője, billentyűse azóta is reflektorfényben van, sikeres koncerteket ad, az elmúlt években tévéműsora volt, március elején pedig ötvenkettedik születésnapjára új albummal lepte meg rajongóit. Az Időtörés tizenegy dalát hallgatva megállapíthatjuk, hogy érdemes volt várni öt évig, mert azok egytől egyig slágergyanúsra sikeredtek. A számok zenei világa sokszínű, a rocktól a lírai balladáig mindenki megtalálhatja az ízlésének leginkább megfelelő melódiákat. A dalok közül hetet Fecó jegyez zeneszerzőként, kettőt-kettőt pedig a Korál együttesből ismert Fischer László és Fekete Tibor írt. A kitűnő szövegek Horváth Attila nevéhez fűződnek.
A lemez elkészítésénél olyan neves zenészek működtek közre, mint a Korál tagjai, valamint Sipeki Zoltán, Orosz Zoltán, Fekete Kovács Kornél, Csiszár Péter, Schreck Ferenc. A nevekből máris következtethetünk az igényes hangszerelésre, hiszen a hagyományos rockzenei hangszerek mellett fontos szerepet kaptak a fúvósok, illetve a harmonika. A hölgyeket két vokalista, Czernovszky Henriett és Tóth Edina képviseli, s az igazi meglepetés egy fiatal, tehetséges énekesnő, Farkas Zsófi, akivel két gyönyörű duett született. Az Idegen és a Tudod, ünnep lesz megint című lírai számok valószínűleg felsorakoznak az örökzölddé vált Balázs Fecó-számok mögé. Az érzelmekre ható, szerelmes, nosztalgikus dalok mellett helyet kapott egy olyan szerzemény is, amely az erőszak ellen íródott. A R.I.P. Arról szól, hogy néha történnek olyan megrázó események, melyeket így kommentálunk: „ez a bolygó így már nem lakható”. Ettől az egy megállapítástól eltekintve a dalok azt sugallják, hogy meg lehet találnunk az élet apró örömeit. Például az új Balázs Fecó lemez hallgatásával.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.