időjárás 12°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Idegenforgalmi együttműködésről állapodtak meg

MNO
2003.05.22. 12:53

A Miniszterelnöki Hivatal, az Országos Rendőr-főkapitányság valamint Somogy, Zala és Veszprém megye Rendőr főkapitányságai együttműködési megállapodást kötöttek ma délelőtt Veszprémben a nyári turisztikai szezonban, a balatoni régióban jelentkező idegenforgalommal kapcsolatos feladatokról.

Az együttműködést Pál Béla, turisztikai államtitkár; dr. Salgó László, az ORFK rendőr vezérőrnagya; dr. Soczó László rendőrezredes, Somogy megye rendőrfőkapitánya; Kiss Mihály, rendőr dandártábornok, Veszprém megye rendőrfőnöke és dr. Nemes Zoltán, rendőr dandártábornok, Zala megye rendőrfőkapitánya írta alá.

A szerződés alapján a három megye között területarányosan 35 millió forintot osztanak el a Turisztikai Célelőirányzatból. A pénzből „posztos rendőri őrhelyeket”, diák tolmácsrendszert és huszonnégy órás idegen nyelvű panaszfelvételi irodát üzemeltetnek – adta hírül a Napi Turizmus.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.