időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

A pénzügyi vezetés cáfolja, hogy Szászt fenyegették

MNO
2003.06.21. 17:22

A pénzügyminiszter szóvivője cáfolta, hogy László Csaba tavaly megfenyegette a PSZÁF elnökét. Azt viszont elismerte, hogy kifogásolta tevékenységét. Szász Károly pénteken a tv2 Tényeknek arról beszélt, hogy a Pannonplast ügy vizsgálata miatt munkatársait megfenyegették, illetve arról, hogy egy évvel ezelőtt őt magát is lejárató sajtókampánnyal ijesztegették, hogy ezzel távozásra bírják –olvasható a korridor.hu-n.

Szász Károly azonban nem állítja, hogy a fenyegetéseknek közük van megveretéséhez, de attól nem tágít, hogy a pénzügyi kormányzat szeretett volna megszabadulni tőle. Arra, hogy László Csaba pénzügyminiszter lemondását szorgalmazta, a Pénzügyi Szervek Állami Felügyeletének elnöke többször is utalt.

A pénzügyminiszter csütörtökön határozottan cáfolta, hogy bármilyen, Szász Károly elmozdítását kezdeményező papírt aláírt volna. „Semmilyen határozatot nem írtam alá sem a sajnálatos események előtt, sem utána” – mondta a Tényeknek László.

A pénzügyminisztérium szóvivője arra a kérdésre, hogy László Csaba bármikor is kérte-e Szász Károlyt arra, hogy mondjon le, nem válaszolt, a fenyegetést azonban határozottan cáfolta. Máté Dániel a Tényeknek azt mondta: a miniszter soha senkit nem fenyegetett, de olyan ember, aki elmondja a véleményét, ha valakivel valami baja van.

Keller László közpénzügyi államtitkár pénteken elmondta, hogy ő egy vizsgálat után kezdeményezte Szász Károly megbizatásának visszavonását a pénzügyminiszternél, mert szabálytalanságokat talált a szervezet működésében. Erről a felügyelet elnökét is értesítette levélben.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.