időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Átszervezte hitelállományát a Zalakerámia

MNO
2003.06.28. 06:45

A Zalakerámia visszafizeti a Raiffeisen Bank Rt által szervezett bankkonzorciumtól felvett hitelét, s fő tulajdonosától az Általános Értékforgalmi Banktól vesz fel újabb kölcsönt - jelentette be a társaság.

A Zalakerámia Rt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatás szerint a jövő héten hétfőn fizeti vissza a Raiffeisen Bank Rt. által szervezett konzorciumtól felvett kölcsönt. A 2002. március 18-án aláírt hitelszerződés 37,3 millió euróról szólt, a hitel nagysága az idén március végén 19,2 millió euró volt a cég első negyedéves gyorsjelentése alapján. Az Általános Értékforgalmi Bank (ÁÉB) Rt.-vel csütörtökön írt alá a Zalakerámia vezetése egy új kölcsönszerződést, 15,21 millió euróról, ami 2008. június 30-án jár le. A hitel lehívásának időpontja jövő hét hétfő.

Az ÁÉB jelenleg 27,79 százalékos, a Kafijat Kft. pedig 0,06 százalékos közvetlen befolyással rendelkezik a Zalakerámiában. A két cégnek érvényes nyilvános vételi ajánlata van, amitől csak akkor állnak el, ha nem szereznek együttesen 50 százalékot meghaladó befolyást a Zalakerámiában. A részvényesek június 2. és július 2. között élhetnek a részvényenként 1.600 forintos ajánlattal. A Kafijat Kft. Megdet Rahimkulov, a Zalakerámia igazgatósági tagjának, az ÁÉB elnök-vezérigazgatójának és családtagjainak tulajdonában van. ( FigyelőNet, MTI-Eco )

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.