időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Az Új Szó a kedvezménytörvény szlovák támadásáról

MNO
2003.06.30. 09:04

Mikulás Dzurinda szlovák kormányfő a magyar kedvezménytörvényt támadva „politikai Napóleonként egyre jobban belelovalja magát a rendíthetetlen, legszlovákabb szlovák szerepébe” - írta hétfőn a pozsonyi Új Szó.

A szlovákiai magyar napilap szerint a kormányfő „hovatovább már több kárt okoz, mint Ján Slota (a nacionalista Szlovák Nemzeti Párt, az SNS elnöke -a tud. megj.) A nemzeti pártvezér ugyanis csak hőbörög. Dzudinda viszont kioktató és fenyegető megnyilvánulásaival ismét nacionalista indulatokat szít” – fogalmaz kommentárjában a pozsonyi lap főszerkesztője, Szilvássy József.

„Mindeközben keresztény értékrendet hirdető politikushoz méltatlan farizeusi magatartással bírálja a magyar kormányt, hogy a kedvezménytörvény parlamenti módosítása előtt nem tárgyalt szlovák partnereivel. Aztán szemrebbenés nélkül hozzáteszi: Pozsony nem hajlandó Budapesttel egyezkedni a megváltozott jogszabályról sem” – emlékeztet.

Az Új Szó jóslata szerint Dzurindáról – aki nagyon erősnek akar látszani – rövidesen kiderül, hogy nem erős, ugyanis a szlovákiai lakosság jelentős részének teherbíró képességét meghaladó megszorító intézkedései miatt hamarosan nehéz helyzetbe kerül. Ráadásul külföldön fenntartással fogadják azt a politikust, aki bármilyen ügyben haragban van a szomszédjával, és meg sem kísérli értelmes kompromisszumkereséssel helyreállítani a beszélő viszonyt.

„A miniszterelnök mindezekre rá se hederít, önelégülten élvezi, hogy a kedvezménytörvény ügyében még az ellenzéki politikusok sem találnak rajta fogást. Diadalittasan sütkérezik a nacionalista égbolt alatt, pedig a viharfelhők már vészesen közelednek” – így az Új Szó.

mtv.hu

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.