időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Megtalálták a Keszthelyen elkóborolt tigrispitont

MNO
2003.06.30. 16:59

A Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai 30-án este megtalálták és befogták azt a kígyót, amelyik még másfél hete kóborolt el gazdájától – adta hírül a értesült a West Press.

Hétfőn, néhány perccel 17 óra előtt betelefonáltak a Keszthelyi Rendőrkapitányságra, hogy az Erzsébet királyné utcában látni vélték a kígyót. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, s egy használaton kívüli lakóház pincéjének ablakában csúszva rátaláltak az eltűnt állatra, akit volt gazdája segítségével be is fogtak.

A kígyó megtalálásáról a rendőrség értesítette a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságát, akik gondoskodtak a hüllő elszállításáról, további elhelyezéséről, valamint vizsgálatot indítanak a hüllő tartásának körülményeivel kapcsolatban.

Mint ismeretes, a megközelítőleg 2 méter hosszúságú indiai – nem mérges kígyó – tigrispiton 18-án, szerdán az éjféli órákban kóborolt el. A gazdája először maga próbálta megtalálni a szökevényt, majd 20-án már a rendőrség, a tűzoltók, hüllőszakértők bevonásával folytatták az állat felkutatását.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.