időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Mozgássérültek parkolása – új nyilvántartás

MTI
2003.06.15. 09:00

A mozgássérültek parkolásának nyilvántartásában új, biztonsági matricás rendszert vezet be a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) hétfőtől, a főpolgármesteri hivatal arra kéri az érintetteket, hogy éljenek a lehetőséggel.

A parkolási engedélyek tulajdonosai szabadon dönthetnek arról, hogy a meglévő – és továbbra is érvényben maradó – igazolványukat a MEOSZ-nál nyilvántartásba akarják-e vetetni.
A regisztráció során az önkormányzatok által kiadott érvényes engedélyeket, a hamisítás szempontjából biztonságos, számozott, hologramos matricával látják el.

- Az új módszerrel az engedélyeket csak és kizárólag a jogosultak, a rászorulók vehetik igénybe – áll a főpolgármesteri hivatal közleményében. A tájékoztatás szerint kétféle matricát ad ki a MEOSZ; a saját tulajdonú gépkocsit használó mozgássérültek számára kék színűt, míg a más gépkocsiját használók részére rózsaszínt.

Az érintettek három helyen, a MEOSZ San Marco utcai székházában, valamint a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének Hegedűs Gyula és Keveháza utcai intézményeiben igényelhetik a matricát munkanapokon 9 és 15.30 óra között. A főváros közlése szerint a most bevezetésre kerülő nyilvántartási rendszer is csak átmeneti megoldás; 2004 júniusától már az uniós szabványoknak is megfelelő biztonságos parkolási igazolványokat állítanak ki.

A matrica nélküli igazolványok továbbra is használhatók a díjmentes parkoláshoz bárhol az országban, de a matricás megoldás az érintetteket megóvhatja a „kellemetlenségektől”.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.