Német rendőrök a Balatonon

Németországi rendőrök is dolgoznak a nyáron a Balaton környékén. Júliusban és augusztusban 4 hetes turnusokban, várhatóan 15-15 német rendőr érkezik majd a tóparti kapitányságokra. A vendég rendőrök Baden-Württemberg és Rajna-Pfalz tartományokból, illetve Szászországból utaznak hozzánk az idegenforgalmi szezon idejére. A rendőrség szándékai szerint jelenlétük a közbiztonság fokozását, valamint a külföldiek nyelvi gondjainak áthidalását szolgálja majd. A zalai kapitányságokon 3-3, a déli parton 5-5, az északi parton pedig 7-7 német rendőr teljesít szolgálatot. Idén először a zalakarosi kapitányság területén, illetve a vízirendőrségen is találkozhatnak majd a nyaralók német járőrrel. <br/>[Havaria]

MNO
2003. 06. 27. 16:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.