időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Tisztújítás a Fidesz-frakcióban

MNO
2003.06.22. 11:28

Kecskeméten zárt ülés keretében tisztújítással folytatta munkáját a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoportja vasárnap - írja a radio.hu.

A parlamenti bizottságok közül a környezetvédelmi bizottságban, a honvédelmi bizottságban, az önkormányzati bizottságban és a külügyi bizottságban várhatók változások az alelnöki, illetve elnöki székek körül. Az etikai bizottság megválasztása is esedékes. Ugyancsak zárt ajtók mögött Pokorni Zoltán a párt alelnökeként tartott helyzetértékelő előadást a Fidesz belső átalakulásáról, a tagozatok eddigi és várható megalakulásáról. A kulturális és nyugdíjas tagozatot követi a gazdatagozat megalakulása Karcagon. A további tervezett szekciók: a zöld, a női, az alkalmazotti és munkás, az önkormányzati és a falusi tagozat létrehozása.

- A nyakunkon van az aszálykár is – mondta el Glattfelder Béla a képviselőcsoport agrárkabinetje nevében. A rendszerváltás óta eddig minden kormány erőfeszítéseket tett arra, hogy a különböző elemi károkat legalább részlegesen enyhítse, ezek néha egész nagy mértékű állami segítségnyújtások voltak, most pedig a kormány bejelentette, hogy nincs pénze, nem akar pénzt adni az aszálykár enyhítésére, sőt, a tavaszi fagy-, és téli hó károknak a felmérése sem kezdődött még meg. Az Európai Unióhoz való csatlakozásunk előtti utolsó évben az aszály olyan mértékben lerontja a magyar mezőgazdaság mûködõképességét és versenyképességét, amely majd az európai uniós tagság után fogja megbosszulni magát igazából.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.