időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Polgár Judit behozhatatlan hátrányba került

MNO
2003.07.12. 19:14

Pakson meglepetésre már a harmadik játéknapon eldőlt, hogy Borisz Gelfand győzelmével fejeződik be Polgár Judit elleni nyolcjátszmás rapid páros mérkőzése. Az ötödik partiban nagymesternőnk a megnyitásban vétett nagy hibát, s ellenállás nélkül vesztett. A hatodik játszmában is Gelfand állt közelebb a nyeréshez, a döntetlen számára már a mérkőzés megnyerését jelentette, 4,5-1,5-re vezet a vasárnapi utolsó két parti előtt – olvasható az origo. hu-n.

Sokan reménykedtek abban, hogy a rosszul sikerült második nap után Polgár Judit magára talál Borisz Gelfand elleni rapid páros mérkőzésén. Ehelyett a női világranglistát fölényesen vezető magyar nagymesternő a harmadik játéknapot is vesztesként zárta, s izraeli ellenfele már a hatodik parti után megnyerte az összecsapást.

Az ötödik játszmában Polgár Judit szupernagymesteri szinten szokatlan durva hibát vétett a megnyitásban, s gyorsan minőséget vesztett, ellenállása már csak jelképes volt. Nem sikerült a szépítés világossal sem, sőt Gelfand közel állt ahhoz, hogy sorozatban az ötödik játszmát is megnyerje. Minőségáldozattal került fölénybe, majd gyalogelőnyös vezérvégjátékot nem tudott nyerésig fokozni. Gelfand számára már a döntetlen is a mérkőzés megnyerését jelentette. A vasárnapi két játszmában Polgár Judit számára a szépítés a tét.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.