Terítéken az uborka

Lovass Ildikó
2003. 08. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rokfortos uborkasaláta
Hozzávalók: 1 nagy kígyóuborka, 2 közepes ecetes uborka, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 25 dkg reszelt rokfortsajt, 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, 3 evőkanál marinált pirospaprika, só, bors, kevés cukor.
A megtisztított vöröshagymát hajszálvékonyra felszeleteljük, és megsózzuk. A marinált pirospaprikát apró kockákra vágjuk. A megmosott uborkát héjastól lereszeljük az ecetes uborkával együtt. A majonézt összekeverjük a tejföllel, ízesítjük sóval, törött borssal, öszszezúzott fokhagymával, pici cukorral. Beleforgatjuk a rokfortot meg a többi hozzávalót. Szorosan lefedve néhány óráig jégbe hűtjük. Hideg sült vagy grillhúsok mellé adhatjuk.

Sonkás kovászos uborka
Hozzávalók: 4 közepes kovászos uborka, 20 dkg főtt füstölt hús, 2 kemény tojás, 1 piros paradicsompaprika, 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, só, bors.
Hosszában kettévágjuk a meghámozott kovászos uborkákat. A magjukat kikaparjuk. A füstölt húst és a kemény tojást kétszer átdaráljuk, összekeverjük a kis kockákra vágott paradicsompaprikával. Megfűszerezzük, összekeverjük a majonéz és a tejföl keverékének felével, majd a maszszát púposan az uborkák üregébe töltjük. Ráöntjük a maradék keveréket, és lefedve behűtjük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.