időjárás 2°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Drágul a kenyér

MNO
2003.10.15. 06:31

A napokban már 5-12 százalékkal drágább kenyér kerül az élelmiszerüzletek polcaira, ugyanakkor a hipermarketekben idén már nem várható a kenyér árának növekedése – írja a Napi Gazdaság.

A kenyér átadási árának 5-12 százalékos növelését sikerült elérniük a sütőipari társaságoknak a kereskedőkkel folytatott alku során – mondta a lapnak Ilonka Boldizsár, a Magyar Pékszövetség elnökhelyettese.

A kenyér árának emeléséről szóló tárgyalások nagy része már lezajlott a piacon meghatározó szerepet betöltő kereskedőkkel, így a Penny Markettel, a Sparral, a CBA-val. A lap információi szerint a hipermarketek idén gyakorlatilag lenyelik a liszt és az energia áremelkedését. A Tesco áruházakban kapható péksütemények 70 százalékát helyben állítják elő, ami nagy előnyt jelent a kenyér és a péksütemények árának kalkulálásában. A Tesco szóvivője a Napi Gazdaságnak elmondta, hogy idén nem várható e termékek árának növekedése, ugyanakkor egyelőre nem tudják, hogy a jövő év elején várható jelentős energia-áremelkedés mennyiben befolyásolja majd a kenyér árát. Az Auchan Magyarország Kft. szintén nem tervezi idén a kenyér és péksütemények árának növelését. (Napi Gazdaság)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.