időjárás 11°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Az OTP már nem pályázik az Albán Takarékpénztárra

MTI
2003.12.18. 06:52

Az osztrák Raiffeisen bank szerda éjjel benyújtotta módosított ajánlatát, 126 millió dollár értékben, az Albán Takarékpénztár privatizációjára, a másik versenyző, a magyar OTP ellenben kilépett a pályázatból.

Előzőleg az albán kormány felkérte a két jelentkezőt, hogy módosítsa ajánlatát a kormány feltételeinek megfelelően. A Raiffeisen elfogadta a feltételeket, az OTP azonban nem.

Az albán kormány értékelő bizottsága elfogadta a Raiffeisen bank átdolgozott szerződési ajánlatát – mondta az albán pénzügyminiszter, Kastriot Islami. Az osztrák bank 95 millió dollárt kínál készpénzben, és az Albán Takarékpénztárhoz kapcsolná a 31 millió dollárra becsült koszovói részlegét.

Az OTP elégedetlenségét fejezte ki az albán kormány módosításra szóló kérése miatt. Az OTP véleménye szerint „a pályázat nincs összhangban a nemzetközi gyakorlattal” – írta a Reuters hírügynökség.

- Nem láttam lehetőséget a dokumentáció megváltoztatására, mert az általunk kínált ár sokkal magasabb. Sokkal magasabb árért nem lehet sokkal nagyobb kockázatot vállalni – idézte a hírügynökség Wolf Lászlót, az OTP vezérigazgató-helyettesét.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.