időjárás 12°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Giorgia Meloniék sima győzelmet arattak Olaszországban

George Bush ellen a Google

Világgazdaság
2003.12.08. 10:25

George Bush-t, Amerika első emberét a Google-len keresztül támadják. Ha a hálón lógva a népszerű keresőmotort használjuk, és beütjük a "szerencsétlen bukás" szavakat angolul, a találatok egy része az amerikai elnök biográfiájához fog minket elvezetni.

A trükk könnyen magyarázható, a Google nemcsak a weboldalak tartalmát figyeli, de azt is, milyen gyakran vezet egy link az adott oldalra. A manipulálók kis csoportjának így nem volt más dolga, mint hogy saját oldalaikat, melyekben megtalálható az említett kifejezés, ellátták az elnökhöz vezető linkekkel. A Newsday napilap szerint 32 weblap vezet ilyen módon George Bush amerikai elnökhöz.

A lejáratás ezen formájával már korábban is találkozhattak a hálón szörfözők. Az Irak elleni háború elején, aki beírta a Google-ba a „tömegpusztító fegyverek” kifejezést , a következő szöveggel találkozott: „A tömegpusztítás ezen fegyvereit nem tudjuk bemutatni.” (BBC News)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.