időjárás 12°C Amália 2022. október 7.
logo

Menekülteket és embercsempészt fogtak el

MNO
2003.12.22. 12:21

Húsz kurd menekültet fogtak el a határőrök a hétvégén Márokpapi térségében. Néhány órával később előkerült az embercsempész is, aki mikrobusszal várt az illegális utasokra – tudta meg az OBJEKTÍV Hírügynökség Tanyik Józseftől, a Nyírbátori Határőr Igazgatóság szóvivőjétől.

A Nyírbátori Határőr Igazgatóság beregsurányi határőrei ukrán kollégáik jelzése alapján szombaton kora hajnalban húsz kurd nemzetiségű török állampolgárt fogtak el Tarpa és Márokpapi térségében. Még aznap a déli harangszó előtt mintegy fél órával egy szabadnapos határőrnek feltűnt a márokpapi elágazásnál várakozó Renault kisbusz. Értesítette a beregsurányi kollégáit, akik a határőr felderítő nyomozókkal kérdőre vonták a mosonmagyaróvári illetékességű férfit.

Állítása szerint húsz török kamionsofőrt kellett volna a helyszínen felvennie és elszállítania az ország mélyébe. A mikrobusz vezetője ellen embercsempészés alapos gyanúja miatt eljárást kezdeményeztek. A tiltott határátlépőket a két ország közötti toloncegyezmény alapján a határőrök visszaadták ukrán kollégáiknak.

Objektív

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.