időjárás 17°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Rendőrkézen az alsónémedi gyilkosság elkövetői

MNO
2003.12.30. 11:29

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két fiatalt, akik a gyanú szerint meggyilkoltak egy férfit Alsónémediben - jelenti a HavariaPress.

A 25 éves áldozatot november 22-én, szombaton éjjel ölték meg, a holttestet a gyilkosságot követő nap délutánján fedezték fel a helyi szeméttelepen. A holttestet román vendégmunkások fedezték fel, akik szeméttel és növényekkel letakarva leltek rá az elhunytra. A nyomozás szálai két tizenéves fiúhoz vezettek, őket a rendőrség végül egy hónappal az eset után, december 22-én fogta el.

Az eddigi adatok szerint a jómódú családból származó, süketnéma áldozat drogkereskedelemmel foglalkozott, s támadói is egy hasonló ügylet lebonyolítása végett csalták el a tragédia színhelyére. Ott aztán a két, 17 illetve 19 éves fiú megtámadta a sértettet, akit boxerrel kezdtek ütlegelni, majd egy búvárkéssel halálra szurkálták. A cselekmény kegyetlenségére jellemző, hogy a meggyilkolt férfi holttestén 53 késszúrástól származó sérülést találtak. A gyilkosságnak egyébként a szemtanúja volt az áldozat két, szintén süketnéma barátja, ők azonban nem avatkoztak bele az eseményekbe. A tettesek végül elvették az elhunyt pénzét, telefonját és a nála lévő kábítószert. A gyilkosság két gyanúsítottja beismerő vallomást tett, őket ezek után a bíróság karácsony első napján előzetes letartóztatásba helyezte..

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.