időjárás 16°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Trabantokra szakosodtak az autófeltörők

MNO
2003.12.30. 13:35

Elfogták a rendőrök azt a két férfit, aki a gyanú szerint néhány éjszaka leforgása alatt csaknem harminc Trabantot tört fel Gyulán - tudta meg a HavariaPress.

A Békés megyei város kapitányságára a múlt szombaton érkezett az első bejelentés, mely szerint a Béke sugárúton feltörtek egy Trabant személyautót. A helyszínre érkező rendőrök már ekkor további öt feltört Trabantot találtak a közelben.

Hétfőn hajnalban újabb Trabant-tulajdonos jelentkezett a fürdővárosi kapitányságon, ezúttal a Törökzugi lakótelepről. Mint rövidesen kiderült, a belváros több pontján még huszonegy ugyanilyen típusú autót törtek fel az akkor még ismeretlen tettesek. A nyomozás szálai két helybéli huszonéveshez vezettek, akiket ezután a járőrök még hétfőn, a kora reggeli órákban elfogtak. A gyanúsítottak nem is nagyon tagadhatták volna a bűncselekményeket, egyikük ugyanis éppen azt a bőrkabátot viselte, aminek előzőleg az egyik feltört kisautóból kelt lába. A Trabantra szakosodott két – 27 éves illetve 20 éves – autófeltörő ellen üzletszerűen elkövetett lopás miatt indult büntetőeljárás.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.