időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

A britek hazánkba jönnek fogászati kezelésre

MTI – Panoráma
2004.02.22. 15:05

Egyre több brit állampolgár utazik Magyarországra fogászati kezelés céljából, mivel Angliában lassan megfizethetetlenek a bonyolultabb fogászati kezelések, esetenként több tízezer fontba kerülnek az ottani ellátási költségek – idézi a Sunday Times című brit lap cikkét a Magyar Turizmus Rt. hírlevele.

A budapesti fogorvosi magánvállalkozások jelentős része immár utazási irodaként működik: tevékenységi körükbe beletartozik a repülőjegy és szállásfoglalás is.

Még így is megéri a Nagy-Britanniából érkezőknek e kirándulás, mert az utazási kiadások fedezik az angliai fogpótlás, korona- és hídbeépítés költségét. Míg Londonban magyar pénzre átszámítva 740 ezer forintot számlázhat az orvos egy fogpótlásért, ezt Magyarországon 215 ezer forintért végzik el az ide érkezőknek.

Nagy-Britanniában csak a gyerekek, a várandós, illetve a gyermekeikkel otthon lévő anyák és a segélyből élők fogkezelési költségeit fedezi az állami egészségügyi szolgálat. Aki egyik kategóriába sem tartozik, az még az állami fogászatokon is 80 százalékos térítési díjat köteles fizetni.

Eddig elsősorban Ausztriából, Svájcból és Németországból jöttek Magyarországra a külföldi „fogászati” turisták, összekötve kezelésüket egy-egy nyugat-dunántúli termálvíz kúrával.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.